Artikel

Forbes Yang Mempunyai Pelaburan Binance – Kini Melancarkan Koleksi NFT Tersendiri

Pada bulan Februari lepas, kita telah melihat Binance melabur sebanyak $200 juta pada Forbes. Sejak daripada itu, kita sedia menyasarkan yang mana Forbes akan melebihkan fokus terhadap arena Web3. Selari dengannya, kini Forbes melancarkan koleksi NFT mereka tersendiri, dinamakan “Virtual Billionaires”.

Seperti ramai sedia maklum, Forbes terkenal dengan senarai orang kaya dunia, dan mengambil tema berkenaan, mereka memperkenalkan koleksi NFT bersempena dengannya.

Sebanyak 100 watak bilionwan fiksyen diterbitkan, dan ditawarkan pada harga permulaan 0.25 ETH setiap satu. Dengan pembelian ini juga, peilik akan disenaraikan pada halaman khusus bersama-sama watak bilionwan maya mereka – sekaligus memperlihatkan mereka dibawah senarai khusus. Hal ini sendiri dijangka akan membuat orang ramai bersaing dalam mendapatkan watak fiksyen tersebut.

Dengan langkah ini, mungkin kita akan melihat lebih banyak penyertaan Forbes dalam arena ini, dan mungkin turut disertai penerbit-penerbit kandungan yang lain.