Artikel

TikTok Kini Menawarkan Khidmat Edagang Di Malaysia Melalui TikTok Shop

TikTok kini telah melancarkan salah satu ciri baharu yang dinantikan ramai pada platform mereka, dinamakan TikTok Shop. Seperti pada namanya, ia membawakan sokongan edagang pada platform tersebut – sekaligus membolehkan para pengguna melakukan proses membeli barangan tanpa perlu meninggalkan platform tersebut.

Dengan langkah ini, TikTok turut membolehkan jenama untuk menjual terus melalui platform berkenaan – melalui ciri perkongsian video, dan juga melakukan siaran langsung.

Untuk pengguna pula, anda akan dijamahkan dengan video-video yang mengintegrasikan sokongan pembelian pada garis masa anda.

Pengguna boleh melakukan pembelian barangan terus, termasuk membayar menggunakan bank tempatan, kad debit/kredit atau edompet Boost. Pemantauan penghantaran juga boleh dilakukan terus tanpa meninggalkan aplikasi TikTok.

Dengan penyertaan TikTok, termasuk penawaran seperti penghantaran percuma, TikTok Shop dijangka akan memberikan saingan kepada Shopee dan Lazada, selain memberikan lebih alternatif dan pilihan kepada penjual PKS di Malaysia.