Artikel

Airbnb Kini Perluas Perlindungan Insurans Tuan Rumah, Serta Sediakan Ciri Terjemahan Untuk Pelanggan

Bagi merancakkan aliran ekonomi susulan pembukaan sempadan di peringkat domestik dan antarabangsa telah mula dilakukan – Airbnb Inc, penyedia tempahan kediaman kini mula perluaskan perlindungan insurans kepada para hos (tuan rumah), serta akan menampilkan ciri terjemahan kepada pelanggan menjelang akhir tahun 2021 ini.

Penampilan ciri itu bertujuan memacu kehadiran pengguna untuk melakukan penginapan yang lebih lama, khususnya terhadap pemintaan destinasi luar bandar dan menjadikan Airbnb sebagai penginapan alternatif.

Berdasarkan perincian – perluasan perlindungan insurans ini akan menawarkan khidmat perlindungan berhubung kerosakan yang didepani oleh tuan rumah, setelah pelanggan menginap di kediaman mereka. Khususnya kerosakan yang dilakukan oleh haiwan peliharaan. Tinjauan ini dilihat berdasarkan aduan yang diterima sebelum ini.

Manakala bagi ciri terjemahan pula – ia akan menampilkan penawaran sekitar 60 bahasa. Ciri ini penting untuk Airbnb membantu pelanggan dalam melakukan tempahan dan memberi maklum-balas pada aplikasi. Ciri ini akan tersedia untuk membantu semua pengguna di Eropah dan Asia-Pasifik.