Artikel

Burger King Malaysia Labur RM30 Juta – Sasar 20% Perluasan Pasaran Seiring Pelancaran Logo Baharu

Berbeza dengan entiti yang lain, walaupun berdepan dengan cabaran pandemik COVID-19 – Burger King Malaysia kini merancang memperluaskan pasarannya sekitar 20% menjelang akhir tahun ini.

Pemegang francais – Cosmo Restaurants Sdn Bhd itu mengatakan usaha perkembangan pasaran ini adalah selari dengan pengumuman pelancaran identiti baharu Burger King. Ia meliputi perubahan pada logo, pembungkusan, papan tanda, keseragaman petugas dan rekabentuk restoran mereka.

Burger King 2021

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Burger King, Ng Lee Tieng – penambahbaikan ini tidak hanya tertumpu kepada pasaran tetapi turut disesuaikan menu makanan mereka. Selain itu, Burger King turut menyasarkan pembukaan 25 cawangan restoran menjelang akhir tahun ini.

Antara kemudahan yang lain yang turut disediakan adalah penerapan penggunaan sistem pesanan kod QR dan penambahbaikan pada aplikasi web mereka.

Pengembangan secara agresif ini dilihat suatu tindakan baik untuk meningkatkan pertumbuhan ekonomi negara di samping meningkatkan peluang pekerjaan.