Artikel

Persidangan Maya Pelancongan Sasar Kaedah Terbaik Tangani COVID-19

Produktiviti Pelancongan Nexus (TPN), bersama Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) hari ini (7 April) mengumumkan penganjuran Sidang Kemuncak Maya TPN (TPNVitS) – iaitu sidang forum maya pelancongan pertama di Malaysia.

Sidang kemuncak ini adalah forum secara langsung di mana YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan dan YBhg. Dato’ Abdul Latif Haji Abu Seman, Pengarah-Ketua, MPC berkongsi platform untuk bercakap secara langsung kepada pemain industri mengenai cabaran yang sedang dihadapi.


Menerusi platform ini, sidang tersebut turut mengetengahkan aktiviti perbincangan, temubual serta forum antara pemain industri pada sektor pelancongan Malaysia.

Setakat ini, siri webinar ini telah disampaikan pada 14 webinar dengan sokongan daripada Siri Webinar Peningkatan Pengetahuan (KEWS).

Terdapat lebih daripada 1000 penyertaan yang terlibat pada sidang maya ini.

Pelbagai perkongsian isu berkaitan industri pelancongan dibincangkan, antaranya seperti pemasaran dan promosi, penetapan perniagaan, penjenamaan pengiklanan serta pinjaman/geran/dana lain.