Artikel

Huawei Perkukuhkan Kedudukannya Pada Pasaran APAC

Huawei Mobile Services (HMS) kini melayari pasaran global dengan HUAWEI AppGallery , HUAWEI ID, HUAWEI Themes, HUAWEI Assistant, HUAWEI Mobile Cloud dan banyak lagi. 

Setakat ini, ia meliputi lebih daripada 570 juta pengguna global di 170 buah negara dan wilayah. 

Menurut Zhang Ping’an, Presiden Perkhidmatan Pengguna Awanan Huawei – perkhidmatan peranti ini dilihat semakin berkembang di seluruh dunia. 

Sebagai contoh, HUAWEI AppGallery memulakan perkhidmatan global sejak April 2018, manakala dalam masa kurang daripada dua tahun, mereka telah menerima lebih daripada 390 juta pengguna aktif bulanan (MAU) dengan jumlah muat turun 180 bilion setiap tahun.

Pada masa ini, lebih daripada 1.07 juta pemaju telah mendaftar sebagai Pembangun HUAWEI, dan lebih daripada 50,000 aplikasi telah disepadukan dengan teras HMS.

Apa yang lebih menarik, pengguna HMS di Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura dan Thailand akan menjadi yang pertama di rantau ini untuk menikmati penyimpanan 5GB PERCUMA HUAWEI Mobile Cloud.

Pengguna boleh menyimpan foto , kenalan, mesej, dokumen, dan banyak lagi ke dalam storan awan dengan log masuk ke HUAWEI ID. Data yang disimpan boleh digunakan secara automatik merentasi peranti mudah alih yang berbeza, membolehkan pengguna mengakses data mereka bila-bila masa, di mana sahaja. 

Untuk menambah ganjaran kepada pengguna, bermula 20 November hingga 31 Disember 2019, HUAWEI pengguna boleh menikmati 1 bulan 50GB Mobile Cloud pada bahagian simpanan, tertakluk kepada harga mata wang tempatan negara yang terlibat. 

Ikuti langkah ini untuk menuntut Promosi Awanan HUAWEI 50GB:

  • Pergi ke bahagian  Tetapan
  • Klik pada HUAWEI ID
  • Mengaktifkan Cloud 
  • Baca dan setuju  Notis Privasi HUAWEI Cloud
  • Anda kini boleh meningkatkan storan Mudah Alih Awanan anda