Artikel

Google Menggunakan Pixel 4 Sebagai Alat Perniagaan Untuk Memasuki Pasaran Baharu

Google dijangka memperkenalkan telefon Pixel baru pada 15 Oktober.

Google pada hari Isnin menghantar jemputan ke acara 15 Oktober yang dibintangi “hal-hal dibuat oleh Google,” dengan telefon pintar Pixel yang baru dijangka dalam barisan produk mereka.

Persidangan di New York ini dijangka menonjolkan Android generasi terbaharu kepada pasaran.

Ini adalah antara usaha Google untuk mengimbangkan perniagaan ‘hardware’ mereka dan antara alat perniagaan yang boleh digunakan oleh syarikat itu untuk memasuki pasaran baharu, yang masih dikuasai oleh pencabar-pencabar tradisi industri telefon bimbit sedunia.

Pesaing telefon pintar biasanya memperkenalkan perkakasan baru menjelang musim membeli-belah percutian akhir tahun.

Google muncul untuk melancarkan telefon pintar Pixel generasi keempat, mungkin dengan ciri-ciri termasuk keupayaan untuk mengenali wajah dan gerak isyarat sebagai sebahagian daripada usaha untuk meningkatkan perkakasan selain perisian dan perkhidmatan dalam talian.

Langkah itu berlaku selepas Apple minggu lalu mengumumkan model iPhone dan iPad baharu, dan mengumumkan dengan jelas bahawa mereka akan mengembangkan perniagaan mereka dalam bisnes langganan dan permainan.

Google telah mengalami kesukaran untuk memasuki pasaran telefon pintar yang dikuasai oleh pembuat telefon bimbit Samsung, Apple dan Huawei.