Artikel

MAIB Umum Pelantikan Linda Yeow Selaku Pengarah Kewangan Korporat Baharu

MIDF Amanah Investment Bank Berhad (MAIB) dengan sukacitanya mengumumkan pelantikan Linda Yeow sebagai Pengarah Kewangan Korporat di Bank berkuatkuasa bermula semalam.

Datuk Dominic Silva, Ketua Pegawai Eksekutif MIDF Amanah Investment Bank Berhad berkata “Pengalaman luas Linda dalam kewangan korporat dan tahap operasi syarikat perbankan adalah sangat baik. Pengetahuan pasaran yang mendalam akan menjadi aset yang besar kepada Bank untuk memperluaskan operasi kamiĀ  serta memastikan bahawa kami berada pada kedudukan yang baik dalam menyampaikan proposisi nilai kami kepada semua pemegang kepentingan kami. “

Linda sebelum ini merupakan Timbalan Ketua Pegawai Kewangan di Malaysia Airlines Berhad, yang bertanggungjawab ke atas perbendaharaan, fungsi penasihat korporat, dan projek khas untuk syarikat kumpulan. Sebelum itu, dia menghabiskan masa 15 tahun di CIMB Bank Pelaburan dengan kedudukan terakhirnya ialah Pengarah Korporat Penyelesaian yang mempunyai peranan penting dalam penstrukturan dan pengenalan perjanjian. Dia aktif terlibat dalam urus niaga termasuk nasihat korporat dan penstrukturan semula, penggabungan dan pengambilalihan serta pengumpulan dana dan wang tunai hutang pengurusan.

Linda adalah pelantikan terbaharu di MAIB berikutan pelantikan Ahmad Gazzara Czillich, yang menyertai Bank pada bulan Jun tahun ini sebagai Ketua Bersama Pasaran Hutang.